top of page
IMG_9778.JPG

MYSTHA MANDERSLOOT

THEATERMAKER || KUNSTEDUCATOR

OVER MIJ

Hoi, ik ben Mystha Mandersloot. Mensen noemen me ook wel MyssMerlot, door mijn rode haar en liefde voor rode wijn. Ik voel me als een vis in het water in Amsterdam, de stad waar ik ben geboren en getogen. Verder mag je nooit in mijn buurt een leeg sigarettenpakje weggooien. Deze spaar ik namelijk, ookal rookt ik zelf niet.

Ik neem alles uiterst serieus, behalve mezelf. Ik ben ambitieus en zit nooit stil. Samenwerken is waarvan ik geniet. Ik raak geïnspireerd door andermans drijfveer en probeer dit persoonlijke vuurtje altijd bij mensen aan te wakkeren.

 

Ik ben een interdisciplinaire geëngageerde theatermaker en kunsteducator. In mijn werk houd ik mij bezig met maatschappelijke vraagstukken aan de hand van persoonlijke verhalen. Door vanuit verschillende disciplines te werken probeer ik te experimenteren met de gelaagdheid en de zeggingskracht van mijn voorstellingen.

 

Verder maak ik hedendaagse bewerkingen van klassieke stukken. Dat doe ik om hopelijk te begrijpen waarom theatermakers nog bewerkingen maken van klassieke stukken. Ik vind het als kunstenaar leuk om mezelf in het diepe te gooien. Bang zijn. Ik streef ernaar altijd nieuwe uitdagingen aan te gaan. 

 

Naast eigen voorstellingen maak ik ook voorstellingen en andere kunstuitingen bij kunstcollectief Nachtmotten.

bottom of page